Bannder图像
首页>自考英语二历年试题及答案-2007年4月

自考英语二历年试题及答案-2007年4月

2007年4月高等教育自学考试全国统一命题考试

英语(二)试卷及答案

(课程代码:00015)

Ⅰ.Vocabulary and Structure(10 point each)
从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
1. It is difficult to __ the implication between the lines.
A. get to
B. get with
C. get at
D. get down
2. The volleyball match was televised __ on CCTV.
A. alive
B. life
C. live
D. lively
3. The newspaper will have to close down if it cannot increase its __ considerabi
A. distribution
B. contribution
C. prescription
D. circulatiol
4. The central theatre has a seating __ of more than 3,000 people.
A. capability
B. capacity
C. ability
D. facility
5. The furniture in her bedroom is quite different from __ in the living room.
A. that
B. it
C. one
D. which
6. Because of the bad weather, the sports meet had to be __.
A. shutdown
B. done away
C. taken off
D. called off
7. Jenny complained that the hospital
_ her too much for the treatment.
A. expended
B. paid
C. cost
D. charged
8. Having decided to rent a flat, we __ contacting housing agencies in the city.
A. set about
B. set down
C. set out
D. setup
9. The book fair has received a positive __ from readers.
A. result
B. response
C. settlement
D. solution
10. If the operation __ carefully prepared, it would not have been successful.
A. was not
B. has not been
C. had not been
D. were not
Ⅱ.Cloze Test(10 point each)
The basic principle of radar is illustrated by what happens when one shouts in a e. The echoof the shouting 11 the walls helps a person determine the size of i cave. With radar, however , the waves are radio waves instead of 12 waves. dio waves travel 13 the speed of light, about 300,000 kilometers in a second. A lar set 14 a short burst of radio waves. Then it receives the echoes 15 when waves bounce (Silt) off objects. By determining the time it 16 for the echoes to imi to the radar set, a trained technician 17 determine the distance between the [ar set and other objects. The word “radar”, 18 , gets its name from the term dio detection and ranging.” “Ranging” is the term for detection of the 19 between object and the radar set.
Besides being of critical importance to pilot, radar is 20 for air traffic control, tracking ships at sea, and for tracking weather systems and storms.
11.A. through
B. for
C. on
D. against
12.A. sound
B. light
C. heat
D. tide
13.A.in
B. at
C. over
D. on
14.A.sends
out
B.works out
C. figures out
D. puts out
15.A.
producing
B. produced
C. produce
D. produces
16.A. spends
B. takes
C. kills
D. makes
17.A. can
B. must
C. ought to
D. has to
18.A. incase
B. in turn
C. in short
D. in fact
19.A. length
B. width
C. distance
D. space
20.A.Eventual
B.internal
C.external
D.essential
Ⅲ.Reading Comprehension(30 points,2 points each)
从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
Passage OneQuestions 21 to 25 are based on the following passage.
Among the company was a lawyer, a young man of about twenty-five. On being asked his opinion, he said, “Capital punishment and life imprisonment are equally immoral. If I were to make a choice between them, I would rather choose the latter Anyway, it’s better to live than not to live at all.”
A lively discussion followed. A banker, who was then younger and more nervous than the lawyer, suddenly lost his temper and cried out, “It’s a lie. I bet you two million .You wouldn’t stick in a cell even for five years.”
“If you mean it,” replied the young lawyer, “I bet I’ll stay there longer; make it fifteen instead of five.”
“Fifteen! Done!” cried the banker. “Gentleman, I bet you two millions.”
“Agreed. Two millions for my freedom,” said the lawyer.
So this wild, ridiculous bet came to pass. The banker could not hide his excitement During supper he said to the lawyer jokingly, “Come to your senses, young man, before it’s too late. Two millions are nothing to me, but you stand to lose three or four of the best years of your life. I say three or four because you’ll never stick it out any longer Don’t forget that voluntary imprisonment is much harder to put up with than a enforced one. The idea that you have the right to free yourself any moment will poison your life in the cell. I pity you.”
And now the banker, pacing from comer to comer, recalled all this and asked himself, “Why did I make this bet? What’s the good? The lawyer lost fifteen years of hi life and I threw away two millions. Will it convince people that capital punishment is worse or better than imprisonment for life? No, no! Rubbish! On my part, it was the caprice (心血来潮) of a well-fed millionaire; on the lawyer’s part, it’s the pure greed c gold.”
21.The lawyer would choose life imprisonment because.
A.he was younger than the banker
B.capital punishment was immoral
C.it was better than capital punishment
D. the banker would give him $200,000
22. The author considers the bet between the lawyer and the banker.
A. interesting
B. ridiculous
C. capricious
D. instructive
23. The word ‘company’ in the first paragraph refers to __.
A. companions
B. bankers
C. lawyers
D. prisoners
24. The banker was extremely excited because __.
A. he was too rich to care for the money
B. he was sure of his winning the bet
C. the lawyer would give up in 15 years
D. the lawyer would give up before 5 years
25. In the end, the banker considers his bet with the lawyer __.
A. rational
B. reasonable
C. beneficial
D. unreasonable

Passage Two

Questions 26 to 30 are based on the following passage.
Online learning is also called distance education, which helps students who take classes by computer over the Internet to learn certain courses and earn a degree. And it has become more and more popular with both young people and educational institutions.
The School of Continuing and Professional Studies of New York University in Manhattan began online classes in 1992. Its Virtual School has taught more than 10,000 students from across the United States and other countries.
Last year,the school launched NYU Online. It offers NYU’s first online Programs for a bachelor’s degree. Programs are offered in three areas; leadership And management, information systems management and social sciences. The classes are highly interactive where students communicate with each other and their teachers. Some classes require students to log in at the same time so they can attend live lectures by a professor Students can also ask questions and work together on team projects.
The cost to attend NYU Online depends on how many classes a student is to take It costs as much as fifteen thousand dollars a year. NYU offers no financial aid for international students in this program. If you are interested in the program, you can gel more details at the website: www..nyu.edu. Many other schools, too, offer online education. Students should be especially careful of programs that offer a degree in return for little or no work. These are known as diploma mills, and are illegal in the United States.
Educational advisers also say that before you enter any program, make sure the work will be recognized in your country. You should also make sure the schools you are considering are officially approved.
26. The third paragraph is mainly about the __ of the programs of the School.
A. academic goal and system
B. courses and learning mode
C. learning methods and classes
D. courses and requirements
27. It can be inferred from the passage that international students in the programs __.
A. get full scholarship
B. pay no tuition
C. get no financial support
D. earn more money
28. Many American schools offer online programs, and international students __.
A. should be careful of being cheated
B. are certain to earn a degree
C. should know about programming
D. are faced with many difficulties
29.The word ‘work’in the second line of the last paragraph most probably means.
A.what a student has written at school
B.what a student has learned at school
C.what a student has read at school
D.what a student has achieved academically
30. The payment for online programs of NYU is based on.
A.the number of classes a student attends
B.the number of students a professor instructs
C.the number of semesters a student spends
D.the number of presentations a student makes
Passage ThreeQuestions 31 to 35 are based on the following passage.
An understanding of man’s effect on the balance of nature is crucial (关键的) to being able to find the appropriate remedial action. It is a very common belief that the problems of the population explosion are caused mainly by poor people living in poor countries who do not know enough to limit their reproduction. This is not true. The actual number of people in an area is not as important as the effect they have on nature. Developing countries do have an effect on their environment, but it is the populations of richer countries that have a far greater impact on the earth as a whole.
For example, tropical forests are known to be essential to the balance of nature, yet we are destroying them at a great rate. They are being cleared not to benefit the natives of that country, but to satisfy the needs of rich countries. Central American forests are being destroyed for grassland to make pet food in the United States cheaper; in Papua slew Guinea, forests are destroyed to supply cheaper cardboard packaging for Japanese electronic products; in Burma and Thailand, forests have been destroyed to produce more attractive furniture in Singapore and Hong Kong. Therefore, a rich person living thousands of miles away may cause more tropical forest destruction than a poor person living in the forest itself.
In short, it is everybody’s duty to safeguard the future of mankind—not only through population control, but by being more aware of the effect his actions have on nature. Nature is both fragile and powerful. It is very easily destroyed; on the other hand, it can easily destroy its most dangerous enemy—man.
31.According to the first paragraph, people usually believe that .
A.poor people in poor countries contribute to the imbalance of nature
B. rich people know how to protect the environment by taking actions
C. people in poor areas know a lot about the birth control
D. rich people in rich countries have done a lot to balance nature
32. In the author’s opinion, __.
A. developing countries should be responsible for environmental problems
B. overpopulation in the world is created by the developed countries
C. rich countries exercise worse influence on environment than poor countries
D. all countries should bring the population growth under control
33. The purpose of the second paragraph is mainly to illustrate __.
A. how the forests in the U. S. are being destroyed
B. which countries are the victims of the imbalance of nature
C.what Japan has done to develop its own economy
D. how South Asian countries make quality furniture
34. Nature is very easily destroyed by __.
A. rich people
B. poor people
C. natural disasters
D. mankind
35. The topic of the passage is that __.
A.the control of population is essential to the development of a nation
B.natural resources are important to the economic development of a country
C.awareness of the effects of man’s actions is as important as population control
D. developed countries should do more to protect natural environment on the earth
IV. Word Spelling (10 points, 1 point for two items)
将下列汉语单词译成英语。每个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。请将完整的单词写在答题纸上。
36.到国外;在国外ad. a
37.相反的;不利的a.a
38. 帝国n.e
39.典礼,仪式n.c
40.环境;境遇n.c
41.密集度,稠密度n.d
42.出现,涌现v.e
43.扩大,放大n.e
44.特征,特色n.f
45.杂志n.m
46.移民,侨民n.i
47.许可;执照n.l
48.同时,其间n.m
49.需要,必需品n.n
50.服从,听从v.o
51.四月a.A
52.根本的,激进的a.r
53.狡猾的;难处理的 a.t
54.策略,战略n.s
55.宇宙的,普遍的a.u
V. Word Form (10 points, 1 point each)
将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。
56. Small shops offer products that range from inexpensive to expensive, __ (depend) on the shop.
57. Our training program covers a range of __ (effect) management techniques.
58. Large sums of money have to __ (spend) each year on railway construction.
59. He saw a letter lying on the table __ (address) to him.
60. It is highly __ (desire) that the government give the company more financial support.
61. She had an outward __ (appear), but deep down she was really worried.
62. There are a __ (surprise) large number of mistakes in the test paper.
63. Weather __ (permit), the football match will be played on Wednesday.
64. He lay perfectly still and __ (play) dead to escape capture by the enemy.
65. We are supposed __ (follow) the teachers9 instructions,
VI. Translation from Chinese into English (15 points, 3 points each)
将下列各句译成英语并将答案写在答题纸上。
66.当人类对周围的环境开始发问时,科学就诞生了。
67.他尽管病得很重,但还是参加了会议。
68.这项研究结果表明白日梦有助于提高一个人适应新环境的能力。
69.直到这次求职面试失败,他才意识到英语学习的重要性。
70.随着经济发展和社会进步,人们越来越关心生活质量。
Ⅶ.Translation from English into Chinese(15 points)
When you turn on the television, put on your shoes or drive to a store, you’re using energy. Energy is one of the most fundamental forces in the world. Animals use energy to walk and run. Trees and plants use energy to grow. People use it to work and play.
Energy is everywhere in nature—in the light of the sun, in the wind, in the forest, in water currents and erupting volcanoes. Without energy, there is no life. We use our own energy constantly and we continually make use of all kinds of energy.
Energy can be divided into two different types: stored energy and dynamic energy.
Stored energy is called potential energy, and the latter refers to energy in motion. If you stretch out a rubber band, this produces potential energy. If you let it go, it moves an produces the dynamic energy.

2007年4月高等教育自学考试全国统一命题考试

英语(二)答案

(课程代码:00015)

 

  1. Vocabulary and Structure (每小题1分,共10分)
    I.C
    2.C
    3.D
    4.B
    5.A
    6. D
    7. D
    8.A
    9. B
    10. C
    II. Cloze Test (每小题1分,共10分)
    11. D
    12. A
    13. B 14. A
    15. B
    16. B 17. A
    18. D
    19. C
    20. D
    Ⅲ. Reading Comprehension (每小题2分,共30分)
    21. C
    22. B
    23. A
    24. B
    25. D
    26. B 27. C
    28. A
    29. D
    30. A
    31. A
    32. C
    33. B
    34. D
    35. C
    IV. Word Spelling (每两小题1分,共30分)
    36.abroad
    37. adverse
    38. empire
    39. ceremony
    40.circumstance 41. density
    42. emerge
    43. enlarge
    44. feature
    45.magazine
    46. immigrant
    47. licence (-nse) 48. meantime
    49. necessity 50.obey
    51.April
    52. radical
    53. tricky
    54. strategy
    55.universal
    V. Word Form (每小题1分,共10分)
    56. depending
    57. effective
    58. be spent
    59. addressed
    60. desirable
    61. appearance
    62. surprisingly 63. permitting
    64. played
    65. to follow
    VI. Translation from Chinese into English (每小题3分,共15分
    66. Science came into being when man began to ask questions about his environment.
    67. Despite his serious illness, he came to/attended the meeting, or Although he was seriously ill, he came to/attended the meeting.
    68.The study indicates that daydreaming helps(to) improve a person’s ability to adapt(himself) to a new environment.
    69. He didn’t realize the importance of English learning until he failed in the job interview, or Not until he failed in the job interview did he realize the importance of English learning, or It was not until he failed in the job interview that he realized the importance of English learning.
    70. With (the) economic development and social progress, people are increasingly concerned with the quality of life.
    Ⅶ.Translation from English into Chinese(本大题共15分)
    当你打开电视、穿鞋子、或驾车购物,你都在消耗能量。能量是世界上一种最基本的力。动物行走、奔跑、树木、植物生长,人类工作和消遣,都在消耗能量。能量存在于阳光、风、树林、水流和喷发的火山中,自然界中不无处不在。没有能量,就没有生命。我们在不断地消耗自身的能量,也在不断地消耗其他种类的能量。
    能量有两种不同的类型:储能和动能。储能被称之为潜能,而动能被称之为运动能。如果你把橡皮筋拉长,这就产生了潜能;你一松手,它就会收缩并产生动能。